top of page
Пошук

Правила поведінки у закладі дошкільної освіти (дитячому садку) № 108 «Теремок»



Шановні батьки!

У закладі дошкільної освіти (дитячому садку) № 108 «Теремок» діють правила, які допоможуть правильно організувати час перебування у ньому Ваших дітей. Запрошуємо до співпраці та просимо дотримуватися наступних правил:

1. Батьки, або особи, що за їх дорученням приводять дитину в дошкільний заклад, мають передати дитину вихователю або тому працівникові дошкільного підрозділу, який приймає дітей в цей час. Неприпустимо відправляти дитину до закладу саму, без супроводу дорослого. Увечері при залишенні дітьми закладу, вихователь зобов’язаний передати дитину батькам або іншій особі, що прийшла за їх дорученням. Вихователь не має права віддавати дітей неповнолітнім дітям, батькам у нетверезому стані.

2. Батькам варто заздалегідь домовитися з вихователем щодо тих осіб, яким вони доручають забирати дитину з закладу (доручення оформляється письмово).

3. Приводити в заклад потрібно здорову дитину в чистому одязі та взутті, що відповідає розміру ноги дитини та санітарно - гігієнічним вимогам; повідомити вихователя про її самопочуття вдома та незвичайні випадки (падіння, ушкодження, скарги на погане самопочуття тощо). Приводити дитину з 7.00 до 8.00.

4. Ранковий туалет дітей повинен проводитися вдома: батьки зобов`язані приводити дитину в дошкільний заклад чистими, охайно та по сезону одягненими.

5. Своєчасно повідомляти вихователя про хворобу дитини та інші причини її відсутності в закладі.

6. Після тривалої відсутності дитини (більше 30 днів) або перенесеної хвороби необхідно надати вихователю довідку від лікаря про стан здоров’я дитини і можливість перебування в дитячому колективі.

7. Вихователь зобов’язаний щодня оглядати дитину з метою своєчасного виявлення ознак хвороб, нездужання, тілесних ушкоджень (синці, подряпини, забої тощо). Якщо під час ранкового прийому у дитини виявлено ознаки хвороби, батьки зобов’язані звернутися до лікаря за консультацією або медичною допомогою.

8. Одяг у дитячих шафах зберігається окремо: пакет для чистої білизни, пакет для брудної білизни, пакет для групового та вуличного взуття, для гребінця, головного убору, спортивної форми.

9. Не дозволяється приносити в дитячий колектив та зберігати в шафах солодощі, фрукти, іграшки та інші предмети.

10. Вихователь не несе відповідальність за збереження прикрас Вашої дитини (сережки, хрестики тощо), іграшок, принесених з дому та візочків (санчат) залишених на території закладу.

11. Заздалегідь потурбуйтесь, щоб розпорядок дня дитини вдома був наближений до розпорядку дня дитячого садочка.

12. Прохання не годувати дітей вранці і не давати з собою солодощів, жувальних гумок та інших продуктів, колючих і цінних речей (значки, ланцюжки, сережки, браслети і т.д.). Не надягати дорогі речі в заклад, не приносити дорогих іграшок, книг.

13. Щоб уникнути випадків травматизму, обов’язково перевіряйте вміст кишень в одязі дитини на наявність небезпечних предметів.

14. Категорично заборонено приносити у заклад будь-які медикаменти, просити педагогів давати їх дитині в період його перебування вдитячому садку.

15. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ робити зауваження педагогам та іншому персоналу ДНЗ в робочий час, створювати конфліктні ситуації, провокаційні дії у присутності дітей, так як це травмує її психіку.

20. Поважати права педагога, не допускати нетактовної поведінки по відношенню до працівників закладу освіти, дотримуватись морально-етичних норм і загальноприйнятих правил спілкування.

21. Якщо дитині сподобалася іграшка свого однолітка, слід чемно попросити її у нього.

22. Не можна брати іграшки, дидактичні посібники без дозволу вихователя.

23. Діти дошкільного віку повинні звертатися до дорослих по імені та по батькові.

24. Обладнання групи, іграшки, дидактичні посібники, книги, спортивний інвентар не можна ламати.

25. Батьківські збори та інші просвітницькі заходи, що проводяться в закладі, є обов’язковими для відвідування.

26. Рекомендуємо Вам виконувати поради педагогічних та медичних працівників закладу стосовно розвитку, виховання та навчання та зміцнення здоров’я дитини.

27. Використовуйте право на сприяння до залучення додаткових джерел фінансування з метою розвитку матеріально - технічної бази закладу.

28. Про всі зауваження щодо роботи закладу повідомляти вихователя або директора.

29. Адміністрація дошкільного закладу завжди готова до співпраці з Вами у разі виникнення проблемних питань.

30. Виконувати правила внутрішнього розпорядку.

Здобувачі освіти в дошкільному закладі, вихованці,

повинні дотримуватись таких правил:


- Вітатися з усіма працівниками закладу.

- У всьому слухатися педагога.

- Якщо щось болить, то обов’язково про це сказати педагогу.

- Берегти іграшки, майно та книги.

- На прогулянці не бруднити одяг.

- В групі голосно не кричати та не бігати.

- Слідкувати за станом свого одягу.

- Не ходити в вологому одязі.

- Не ображати інших дітей.

- Мати особисті носові хустинки.

- Дотримуватися вимог безпеки.

- Охайно вішати одяг в свою шафку.


33 перегляди0 коментарів
bottom of page